Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ


Ο φούρνος του γέρο-Σαμπαναγά, είναι δίπλα στο σαράι, και ο καπνός του ενοχλεί τον Πασά, που δίνει εντολή να κλείσει. Ο Σαμπαναγάς δοκιμάζει να επινοικιάσει το φούρνο στον Χατζηαβάτη μήπως εκείνος καταφέρει να τον λειτουργήσει. Ο Χατζηαβάτης αναζητώντας ένα καλό ψήστη φούρναρη, πέφτει πάνω στον Καραγκιόζη, που τον πείθει ότι είναι φούρναρης.
Έρχονται πολλοί από τους γνωστούς τύπους να ψήσουν τα φαγητά τους ενώ ο Πασάς που ζητάει από τον Καραγκιόζη να κλείσει τον φούρνο σε εικοσιτέσσερις ώρες, μόλις μυρίζει την μυρωδιά μιας χήνας, πού ψήνεται στον φούρνο, ζητάει από τον Καραγκιόζη να του την πάει στο σαράι για να την φάει αυτός, υποσχόμενος να παρέχει στον Καραγκιόζη "νομική κάλυψη" γι αυτή την παρανομία. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ... Καραγκιόζη.

 

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ
β) (Κλασσική Κωμωδία)

Άλλη μια κλασσική κωμωδία που παρακολουθούν με ευχαρίστηση μικροί - μεγάλοι, αφού το έργο είναι μια από τις καλύτερες σάτιρες, που έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Πασάς δίνει διαταγή να κλείσει ο φούρνος που είναι απέναντι στο σεράι του και τον ενοχλεί ο καπνός. Ο ιδιοκτήτης του φούρνου παμπόνηρος, αναθέτει στον Χατζηαβάτη την λειτουργία του, ώστε ή να καταφέρει να τον λειτουργήσει, ή να φάει εκείνος τις ξυλιές απ΄ τον Βελιγκέκα. Ο Χατζηαβάτης, ιδιοκτήτης πια, αναζητεί "τεχνίτη φούρναρη" και τον βρίσκει στο πρόσωπο του.... Καραγκιόζη, ενώ ο ίδιος ντελαλεί για να διαφημίσει το μαγαζί.