ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ


Μεταφορά από το κλασσικό έργο του Θεάτρου Σκιών "Το Μαγικό Δεντρί"
Το έργο έχει έντονο οικολογικό περιεχόμενο, και συνοδεύεται αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις από οπτικοακουστικό θέαμα (σλάϊντς με σενάριο), επενδυμένο με μουσική και τίτλο "ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ", διάρκειας 15 λεπτών, που αφού ενημερώσει τον θεατή για την αξία της αγάπης προς την φύση και το περιβάλλον, τον παροτρύνει να βοηθήσει στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.


Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:


Ο Πασάς ανακαλύπτοντας μια μέρα ότι το δέντρο που είναι στην πλατεία της πόλης έχει αποκτήσει μαγικές ιδιότητες και μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε ζώα, αναθέτει στον Χατζηαβάτη να ντελαλήσει ότι όποιος καταφέρει να κόψει το μολυσμένο δέντρο, θα πάρει χίλια χρυσά φλουριά.

Πρώτος πάει ο Καραγκιόζης, αλλά στην προσπάθεια του να κόψει το δέντρο, μεταμορφώνεται σε ...ΓΑΙΔΑΡΟΣ. Το ίδιο μεταμορφώνεται και όλη η παρέα του: Ο Σταύρακας, ο Μορφονιός, ο Διονύσιος ο Μπαρμπαγιώργος, ακόμα και ο Χατζηαβάτης.

Στο τέλος, και με την βοήθεια ενός ηλικιωμένου, ο Καραγκιόζης ανακαλύπτει τον λόγο που το δέντρο εκδικείται τους ανθρώπους και τους μεταμορφώνει σε ζώα. Η φύση τιμωρεί τους ανθρώπους για την απροσεξία τους και την κακή συμπεριφορά τους προς το περιβάλλον.

Και για να ξαναγίνουν όλα όπως πρώτα, ο Καραγκιόζης και η παρέα του, με την βοήθεια του κοινού, υπόσχονται στο δέντρο, και μέσ' απ' αυτό σ' ολόκληρη την φύση, ότι πια, θα είναι πιο προσεκτικοί με το περιβάλλον, βοηθώντας στην ανακύκλωση, στο να σώσουν τα δάση από τις φωτιές, στο να προστατέψουν τα πλάσματα της φύσης που κοντεύουν να εξαφανιστούν.

Στο τέλος, και για να καταλάβει ο Καραγκιόζης ότι τυπώθηκε στο μυαλό των μικρών κυρίως θεατών το μήνυμα, για αγάπη και προστασία του περιβάλλοντος, προτρέπει τα παιδιά να καθαρίσουν τον χώρο που παρακολούθησαν την παράσταση από τα σκουπιδάκια που τα ίδια πέταξαν παρακολουθώντας την παράσταση